Djeca i odgajatelji Dječjeg vrtića Spužvica su i ove godine obilježili pred božićno doba. Svima nama je to najljepše doba godine koje obilježavaju pripreme za proslavu rođendana malog Isusa.

Predblagdansko doba smo započeli posjetom kazališta Kofer teatar sa predstavom „Badnje veče“. U kojoj dvije djevojčice pokušavaju naći rješenje kako da pomognu roditeljima da dođu kući kroz snježnu mećavu. Nakon nekoliko neuspješnih ideja, napokon su se dosjetile da napišu pismo Djedu Božićnjaku. Djeda mole da pomogne njihovim roditeljima da prođu kroz mećavu i dođu kući kako bi svi mogli zajedno proslaviti Božić.

Svu djecu je i ove godine svojim posjetom uveselio Sv. Nikola. Sveti Niko je čuo da su djeca bila jako dobra i da su zaslužili poklone. Vreća mu je bila jako teška ali je uspio doći do sve djece i razveseliti ih.

Osim posjeta Sv. Nikole svi vrtići su sudjelovali na prigodnim prodajnim sajmovima. Ovim putem se još jednom želimo zahvaliti roditeljima na pomoći prilikom izrade ukrasa za prodaju kao i roditeljima koji su te iste ukrase kupili.

U sklopu božićnih događanja u svim mjestima našeg malog otoka organizirani su nastupi školske i vrtićke djece. Nastupi su organizirani u suradnji sa Narodnom knjižnicom i čitaonicom Tisno, Osnovnom školom Vjekoslava Kaleba i Osnovnom školom Murterski Škoji i u njima su sudjelovala djeca iz vrtića sa svojim odgojiteljicama.

Djeca iz dječjeg vrtića Pčelica su zajedno sa svojim odgojiteljicama pripremila predstavu „ Jedna sasvim drugačija priča“. U toj sasvim drugačijoj priči Djed Božićnjak traži malo mjesto Murter i njegovu djecu da im donese poklone. Na svom putu se upoznaje sa gradom Šibenikom i ostalim mjestima na otoku Murteru. Da bi na kraju ipak došao do Murtera i dječjeg vrtića Pčelica te djeci uručio poklone.

Nadamo se da smo svojim aktivnostima svima Vama koji ste sudjelovali n bilo koji način u našim aktivnostima približili blagdan Božića i uveli Vas u blagdansko raspoloženje.

Svim roditeljima, skrbnicima, sestrama, braći, bakama, djedovima….i svim ostalim članovima Vaših obitelji Dječji vrtić Spužvica sa svim svojim djelatnicima želi blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2019. godinu.