Poštovani roditelji,

zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj suradnji i dostavljamo Upute o preventivnim mjerama koje ćemo provoditi u Dječjem vrtiću Spužvica Tisno uz Vašu suradnju.       

Hrvatski Zavod za javno zdravstvo izdao je dokument pod nazivom: Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu. Navedeni dokument donosimo Vam u prilogu.

Obavještavamo Vas da prikupljamo podatke o broju djece koja će od ponedjeljka 11. svibnja 2020. godine krenuti u jaslice ili vrtić.       

Djeca koja budu u narednom periodu dolazila u vrtić, sukladno Uputama smjestit će se  u novoformirane skupine (do 9 djece i 2 odgojitelja bez preklapanja za cjelodnevni boravak te  jedan odgojitelj za poludnevni boravak te nema naknadnog ulaska u formiranu skupinu narednih 14 dana).

Ovisno o vremenu dolaska i trajanju boravka u vrtiću će o njima skrbiti dežurni odgojitelji odnosno djelatnici na način propisan Uputama.

Ovakav oblik boravka djece u vrtiću namijenjen je djeci za koju roditelji nemaju drugog oblika skrbi dok rade. Slijedom navedenog, roditelji koji će dovesti svoju djecu u vrtić potpisat će Izjavu da oba roditelja imaju obavezu rada te da ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta. Naime, kako navodi HZJZ boravak u vrtićima potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece koronavirusom nego što je to obiteljski dom odnosno kućanstvo. Izjava u prilogu.

Ispunjenu izjavu pošaljite najkasnije do četvrtka, 07. svibnja 2020. godine na mail: ravnateljica@djecjivrticspuzvica-tisno.hr  ili u petak 08. svibnja 2020. godine u vremenu od 8:00 do 10:00 sati dužni ste donijeti potpisanu izjavu kao i ruksak/vrećicu s potrebnim stvarima djeteta za cijeli tjedan (papuče, pidžama, dvije kompletne presvlake).                                                             

Molimo Vas da se pridržavate navedenih vremenskih termina kako bi se rad vrtića mogao organizirati na siguran način za djecu i djelatnike.

Roditelji koji će imati potrebu za uključivanjem djeteta u vrtić  nakon 22. svibnja 2020. godine molimo da nas obavijeste o tome najkasnije do 20. svibnja 2020.godine na broj telefona: 022/460499 u vremenu od 08:00-14:30 h.

Hvala svim odgojiteljicama Dječjeg vrtića Spužvica koje su svo ovo vrijeme komunicirali sa djecom preko roditelja te provodile odgojno-obrazovni rad i ujedno davale podršku svoj djeci u skupinama.

Ujedno, hvala svim roditeljima,bakama, djedovima, braći i sestrama koji se sudjelovali u poticanju i realizaciji svih naših zajedničkih aktivnostima prema našem vrtićkom Kurikulumu.

Nastaviti ćemo komunicirati i dalje sa djecom koja će ostati u svojim domovima.